در هفته نهم بارداری جنین همچنان در پشت استخوان اندام تناسلی مادر قرار دارد و به همین دلیل نشانههای ظاهری بزرگ شدن شکم در مادر دیده نمیشود اما سایر علائم از جمله حالت تهوع و استفراغ، تکرر ادرار و تغییرات خلقی بروز مییابد. جنین در این هفته به اندازه یک زیتون سبز است و اندامهای او شروع به رشد کردن میکنند. برخی مادران به ویژه مادران جوان که هفته نهم بارداری را سپری میکنند نسبت به سلامت جنین خود بسیار حساس هستند و دوست دارند اطلاعات بیشتری در رابطه با وضعیت جنین و خود بدست آورند. در ادامه به توضیحات بیشتری در این باره خواهیم پرداخت. در همین راستا مرکز مشاوره کودک نی نی مایند در کنار مادران عزیز است تا به همه سوالات شما پاسخ دهد و در گذراندن یک بارداری سالم و بدون استرس کمک کند.
منبع : هفته نهم بارداری را چگونه بگذرانیم
علائم بارداری در هفته نهم
هفته نهم بارداری نشانههایی دارد که ممکن است همه این علائم در خانمهای باردار دیده نشود. حتی ممکن است نشانههای بارداری اول با بارداری دوم در هفته نهم و سایر هفتههای بارداری متفاوت باشد. در ادامه به علائم رایج هفته نهم بارداری اشاره میکنیم.
- تکرر ادرار
- احساس رطوبت سینه
- باد کردن روده
- سر درد
- خستگی
- یبوست
- تهوع و استفراغ
تغییرات جسمی و روانی مادر در هفته نهم بارداری
مادران در این هفته تغییرات جسمی و روانی مختلفی را تجربه میکنند. این تغییرات موارد زیر را شامل میشود.
- رحم به اندازه یک توپ تنیس رشد کرده و تقریبا دوبرابر قبل شده است.
- در قسمت زیر ناف حالت سفتی ایجاد میشود.
- تغییر سایز سینهها و بزرگتر شدن آنها ممکن است ناخوشایند به نظر برسد.
- کاهش علاقه به برقراری رابطه جنسی در برخی خانمها و بالعکس افزایش میل جنسی در برخی دیگر.
- تغییر حالت پوست و موی سر (با ورود به هفته نهم بارداری احساس میکنید موی سرتان حالت درخشنده تری یافته است. برخی از خانمهای باردار نیز در این هفته متوجه میشوند موی سرشان حالت چرب و نازک به خود گرفته است).
- احساس افسردگی (این احساس به این دلیل رخ میدهد که مادران باردار در این هفته کمی حساستر میشوند و تصور میکنند همسرشان به آنها توجهی ندارد).
ویژگیهای رشدی جنین در هفته نهم بارداری
در هفته نهم بارداری تفکیک جنسیت رخ داده است و کروموزمهای جنسی، دختر و پسر بودن جنین را مشخص کرده است. فقط اینکه آلت تناسلی هنوز به شکل هم جنس است. ژنوتیپ خاص دختر یا پسر بودن از این هفته به بعد شکل خواهد گرفت. در کنار این موضوع دیگر ویژگیهای رشدی جنین در این هفته موارد زیر را شامل میشود.
- اندازه جنین در هفته نهم بارداری به اندازه یک زیتون سبز است.
- اندامها شروع به رشد میکنند.
- بخاطر فعالیتهای مغزی، بیشترین میزان رشد در قسمت سر اتفاق میافتد.
- انگشتان دست و پا شکل میگیرند.
- جنین میتواند به آرامی دست و پای خود را حرکت دهد اما این حرکت به حدی نیست که مادر متوجه شود.
- اگرچه جنین در هفتههای گذشته مانند یک ماهی کوچک به نظر میرسید که دم نازکی دارد اما اکنون در هفته نهم بارداری، دم خود را از دست میدهد و شباهت بیشتری به یک انسان کوچک پیدا میکند.
مراقبتهای مورد نیاز در هفته نهم بارداری
در هفته نهم مانند سایر هفتهها لازم است که مراقبتها به درستی صورت گیرد. مراقبتهای لازم کمک میکند تا مادر و جنین بتوانند دوران بارداری خود را به سلامت سپری کنند و زایمان راحتی را تجربه نمایند.
مراقبتهای پزشکی
اگر تا کنون به متخصص مراجعه نکردهاید، هرچه سریعتر اقدام نمایید. تشکیل پرونده سلامت، بررسی سابقه اختلالات ژنتیک، اندازه گیری وزن و قد، تجویز مکملهای دارویی مانند مولتی ویتامینها و اسید فولیک از جمله مهمترین مراقبتهایی پزشکی هستند که برای حفظ سلامت زنان باردار انجام میشود. علاوه بر موارد ذکر شده، انجام آزمایشهای متعدد چون آزمایش ادرار و آزمایش خون توسط متخصص توصیه میگردد. در صورتی که علائم کم خونی مانند ضعف و سرگیجه، زرد شدن رنگ پوست در سر انگشتان و زیر پلکها و تپش قلب را تجربه کردید هرچه سریع تر موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
ورزش کردن در هفته نهم بارداری
علاوه بر مراقبتهای پزشکی خود مراقبتی در دوره بارداری اهمیت بسزایی دارد. با توجه به اینکه علائم بارداری در هفته نهم به شکل جدیتری نسبت به قبل بروز میکنند باید مراقبتهای لازم را انجام دهید. احساس خستگی زیاد از جمله علائمی است که بیشتر احساس میشود. به منظور رفع احساس خستگی و هم اینکه در زمان وضع حمل، زایمان راحت تری داشته باشید، میتوانید در کلاسهای ورزشی خاص دوره بارداری و یا کلاسهای یوگای بارداری ثبت نام کنید. پیاده روی و تمرینات ورزشی سبک قطعا کمک زیادی به بهتر شدن حال مادران باردار در هفته نهم خواهد کرد.
تغذیه مناسب در هفته نهم
معمولا مادران باردار در هفته نهم احساس میکنند نسبت به برخی غذاها حساسیت پیدا کردهاند و حتی با استشمام بوی آنها حالت تهوع پیدا میکنند. به همین دلیل رعایت برنامه غذایی مناسب بسیار اهمیت دارد. بدن مادر میبایست تمامی ویتامینهای طبیعی و مواد معدنی مورد نیاز را دریافت کند تا سلامت مادر و جنین حفظ شود.
نکات کلیدی در هفته نهم بارداری
- به دلیل اینکه تعداد دفعات استفراغ در هفته نهم بارداری افزایش مییابد، بدن دچار بی آبی میشود. به همین دلیل نوشیدن آب زیاد در این هفته توصیه میشود.
- به دلیل تکرر ادرار، بهتر است مادران باردار زمانی که به دستشویی میروند کمی به حالت جلو خم شوند تا مثانه کاملا خالی شود.
- در طول دوران بارداری سعی کنید از قرار گرفتن در محیط های بسیار گرم همچون سونا پرهیز کنید.
- زیبایی برای افزایش روحیه در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد اما مواد شیمیایی میتواند آسیب زا باشد. از موادی که شیمیایی هستند مانند رنگ مو استفاده نکنید.
- سعی کنید که تا حد امکان در معرض اشعه ایکس، مادون قرمز و سایر اشعههای مربوطه قرار نگیرید.
- مصرف بیش از حد ویتامین A باعث آسیب جنین میشود. بدون نظر متخصص دارو یا ویتامینی استفاده نکنید.
- برخی مواد غذایی مانند کنسروها به دلیل داشتن سرب میتوانند مشکلاتی را برای شما به وجود آورند، به همین خاطر بهتر است که استفاده از کنسروها را محدود کنید.
احتمال سقط جنین در هفته نهم بارداری
وجود برخی علائم در هفته نهم بارداری ممکن است نشانه بارداری خارج رحم یا سقط جنین باشد. در صورت مشاهده این علائم سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.
- خارج شدن بافت از واژن
- احساس درد در قسمت شانه ها
- احساس درد در ناحیه لگن
- تپش قلب
- نبض ضعیف
- غش کردن
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
چرا با وجود آنکه در هفته نهم بارداری به سر میبرم همسرم شور و شوق چندانی از خود نشان نمیدهد؟
در این هفته هنوز شکم بالا نیامده است و تجربه مرد از بارداری همسر خود با توجه به توصیفاتی که میشنود شکل میگیرد. به همین دلیل ممکن است به ظاهر کمی بدون شور و اشتیاق به نظر برسد، قطعا وقتی به طور ظاهری رشد نوزاد خود را به واسطه بزرگ شدن رحم ببیند علاقه بیشتری نشان خواهد داد.
چرا برخی مادران در اوایل بارداری دچار احساس گناه میشوند؟
خانمهای باردار در هفتههای ابتدایی نگران این موضوع هستند که جنین در رحم آنها متوجه احساسات منفی شود. به همین دلیل ممکن است احساس گناه داشته باشند. اما این یک تصور کاملا غلط است زیرا جنین در سه ماه اول هنوز توانایی شناخت احساسات را به دست نیاورده است.
اگر مادر در هفته نهم به واسطه مراجعه به سونوگرافی متوجه صدای ضربان قلب جنین نشود، آیا خطری سلامت جنین را تهدید میکند؟
لازم است که بررسیهای بیشتر صورت گیرد. گاهی عدم شنیده شدن صدای ضربان قلب جنین میتواند به این دلیل باشد که او به شکل خاصی در رحم قرار گرفته است.
منبع : هفته نهم بارداری را چگونه بگذرانیم
:: برچسبها:
هفته نهم بارداری را چگونه بگذرانیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0